Osteopathie is een manuele behandelwijze, waarbij het lichaam als een geheel wordt onderzocht en behandeld.

Om het lichaam gezond te houden en goed te laten functioneren, is een goede beweeglijkheid van alle structuren in het lichaam van groot belang. Leven is bewegen.

In het osteopathisch onderzoek wordt niet alleen de klacht lokaal onderzocht, maar vooral gezocht naar de oorzaak ervan. Deze kan elders in het lichaam liggen. De principes zijn gebaseerd op de kennis van anatomie, neurologie, biomechanica, fysiologie en embryologie. In de diagnostiek en behandeling is met name de fascia, een bindweefsel dat alle systemen met elkaar verbindt, belangrijk. Osteopathie kan worden ingezet bij zowel bestaande klachten als ter preventie. 

‘Het lichaam is niet alleen een bron van wijsheid, maar ook het enige voertuig dat je door het leven draagt’.

S.P. Thoele

De behandeling richt ik op verschillende systemen (bijv het bewegingsapparaat, de wervelkolom, het ademhaling en spijsverteringsstelsel) die elkaar onderling kunnen beïnvloeden. Ik werk uitsluitend met mijn handen. Met overwegend zachte technieken om zo het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren. Onderliggende mentaal-emotionele oorzaken neem ik ook mee in de behandeling. Daarnaast leer je beter in contact te komen met je lijf, het beter te beleven en signalen te herkennen.

Voor meer informatie over osteopathie kunt u kijken op de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO), www.osteopathie.nl.  Hier vindt u ook een lijst met vergoedingen van de verschillende zorgverzekeraars.

Je kunt bij mij terecht voor:

  • klachten als gevolg van langdurige druk(te) en spanning zoals; onrust in je lijf, altijd ‘aan’ staan, snel overprikkeld, overdrive,  slaapproblemen, maag/darm klachten, kortademigheid, vermoeidheid, moeilijk tot rust komen en veel in je hoofd zitten.
  • (pijn)klachten aan rug, nek, bekken, schouder, heup en ledematen
  • hoofdpijnen (migraine, spanningshoofdpijn)
  • chronische en reumatische klachten (fibromyalgie, artrose)
  • burnout
  • vermoeidheid
  • of gewoon niet lekker in je vel zitten